Noutati

Santalul – ingredientul lunii februarie

01 februarie 2012

Lemnul santalului este galbui, cu o granulatie fina si, spre deosebire de alti copaci aromatici, isi pastreaza parfumul timp de zeci de ani.
Uleiul de santal este foarte mult folosit in parfumerie si are un miros lemnos, dulce, cald si balsamic. Este folosit ca fixator pentru parfumurile de tip lemnos, floral, chypre si fougere. Pentru a fi distilat, lemnul de santal este faramitat pana se obtine o pudra. In prezent, uleiul de santal este in cea mai mare parte obtinut prin distilarea la aburi a pudrei.
Uleiul se obtine din trunchiul si radacinile santalului, de aceea copacul nu este taiat de la baza, ci scos cu tot cu radacini. Doar partea centrala a lemnului de santal, duramenul, are o aroma puternica. Copacii maturi au o proportie mai mare de duramen si o concentratie mai mare de santaloli decat cei tineri, de aceea sunt taiati in principal cei batrani.

Pentru a afla mai multe va asteptam la magazinele noastre, unde consultantii Elysee va vor oferi mai multe informatii si unde puteti mirosi uleiul de santal, precum si toate parfumurile din portofoliul Elysee care il contin!

      NOUTATI